POP Solutions bevestigt EcoVadis-score en behaalt voor het tweede jaar op rij goud

Vorig jaar sleepte POP Solutions na jaren innoveren en aanscherpen een gouden EcoVadis-medaille voor maatschappelijk verantwoord ondernemen in de wacht. In 2023 bevestigt het bedrijf die positie, en dat gebeurde niet zomaar.

« Maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzame ontwikkeling zijn vandaag niet langer een ‘nice to have’, maar een echte noodzaak. Een verplichting, zelfs, » legt Thierry Pauwels, Sustainability Manager bij POP Solutions, uit. « Het is ons doel om samen met onze klanten en leveranciers verder te evolueren en zo onze sector keer op keer te verduurzamen, in het gemeenschappelijk én collectief belang. »

Een gouden medaille

Internationaal MVO-beoordelaar EcoVadis is goed voor meer dan 100.000 beoordelingen verspreid over meer dan 175 landen. De totaalscore die de organisatie POP Solutions toekende, kwam er dan ook niet toevallig.

“Onze aanpak is er specifiek op gericht onze klanten – merken en adverteerders – te helpen voldoen aan hun doelstellingen en eisen op het gebied van niet-financiële verslaggeving in het kader van de Europese Green Deal (CSRD), de nieuwe Europese richtlijn rond de zorgplicht van bedrijven, én nu ook de richtlijn die het meten van de ecologische voetafdruk van producten (PEF) verplicht,” licht Thierry Pauwels toe.

De afgelopen jaren engageerde POP zich voor het implementeren van een aanpak in lijn met de 17 doelstellingen voor duurzame ontwikkeling tegen 2030 van de Verenigde Naties.

Op welke manier versterkt POP zijn MVO-verplichtingen?

Sinds 2021 werden onder meer de volgende actiepunten uitgevoerd:

 • Evolutie naar FSC-gecertificeerde fabrieken en materialen
 • Risicoanalyse en opvolging van veiligheid en preventie op het werk
 • Constante focus op het creëren en waarborgen van een veilige werkomgeving
 • Gebruik van 100% groene energie die steeds vaker lokaal wordt geproduceerd
 • Overgang naar meer energiezuinige gebouwen
 • Ontwerp en productie van meubilair met gerecycleerde en/of alternatieve koolstofarme materialen
 • Selecteren van vaste, gecertificeerde lokale leveranciers
 • Ontwikkelen van ecologisch design
 • Stroomlijnen van het afvalbeheer
 • Verlengen van de levensduur van producten
 • Inperken van de CO2-uitstoot uit transport

Dankzij deze engagementen kon POP ook dit jaar zijn positie bevestigen in de top 2% van de ongeveer 700 bedrijven die door EcoVadis in de sector van de meubelproductie worden beoordeeld.

Een verantwoorde toekomst, ook voor klanten

Het doel van POP Solutions is om klanten POS-materiaal aan te bieden met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk door in dialoog te gaan en in te zetten op geïntegreerde co-creatie.

« Deze gouden medaille voor POP is niet alleen goed nieuws voor de planeet, maar ook voor onze klanten. Met onze initiatieven bieden we hen de mogelijkheid om objectief te kiezen voor milieuvriendelijke alternatieven.

Zo verkleinen we de ecologische voetafdruk van ons POS-materiaal en versterken we ons imago op het vlak van maatschappelijk engagement. »

Met drie Kunnen we meer dan alleen

« In 2023 konden we dankzij een aantal baanbrekende klanten onze initiatieven op het gebied van ecologisch design in de praktijk brengen. Niet alleen door alternatieve materialen te gebruiken, maar ook door de lifecycle van onze producten en hun ecologische voetafdruk te analyseren. Het gemeenschappelijke doel is om samen die voetafdruk te blijven verkleinen. Aan de kant van onze leveranciers werken we bijvoorbeeld aan het opstellen van een MVO-charter dat zij zullen moeten kunnen voorleggen. Het uiteindelijke doel van al die initiatieven in het kader van een functionele economie? POS-oplossingen ontwikkelen in renting. »

Interesse in het opstarten van een duurzaam, maatschappelijk verantwoord POS-project? Neem hier contact met ons op.