POS-materiaal met geringe milieu-impact

Zorg dragen voor het milieu en de stabiliteit van ons klimaat verzekeren: bij POP Solutions gaan we deze uitdagingen aan. Omdat we op dit vlak het voortouw willen nemen in onze sector, kiezen we resoluut voor permanente verbetering en ecologisch ontwerpen. Zo willen we de ecologische voetafdruk van onze producten en oplossingen maximaal beperken.

Onze initiatieven

Dag na dag zet POP Solutions zich in om verantwoord te werken in overeenstemming met de 17 doelstellingen voor duurzame ontwikkeling die de Verenigde Naties voor 2030 vooropstelden.

 • Gecertificeerde fabriek en grondstoffen
  We maken maximaal gebruik van milieuvriendelijke grondstoffen, ook voor onze lijmen en inkten. Zo werken we met papier en karton dat voor 95% FSC-gecertificeerd is. Hout en metaal zijn afkomstig van hernieuwbare bronnen. Ook onze fabriek is FSC-gecertificeerd.

Onze kartonactiviteiten werden in 2022 overigens bekroond met een zilveren EcoVadis-medaille. Wij staan in de top 7% van de door Ecovadis beoordeelde ondernemingen in de sector Vervaardiging van meubilair.

csr-2
 • Uitsluitend groene energie
  We gebruiken voor onze activiteiten 100% groene energie. 3500 m2 zonnepanelen leveren een deel van onze elektriciteit. Ons productieproces is bovendien erg energiezuinig en vereist alleen elektriciteit.
 • Lage-energiegebouwen
  Onze gebouwen voldoen aan de strengste milieunormen en zijn energiezuinig. Onze productieruimten worden verlicht met leds en er werden laadpalen geïnstalleerd om het gebruik van elektrische voertuigen en groene mobiliteit aan te moedigen.
 • Lokale, Belgische en Europese leveranciers
  We bieden onze klanten korte leveringstermijnen in vergelijking met die van in China geproduceerd materiaal, en willen de CO2-uitstoot van het transport zo beperkt mogelijk houden. Daarom geven we de voorkeur aan de lokale economie en werken we met Belgische en Europese leveranciers.

Ons engagement

Bij POP Solutions streven we naar een circulaire economie. Dat betekent dat we de waarde van de producten en grondstoffen zo lang mogelijk in stand proberen te houden, terwijl we tegelijk toezien op hun kwaliteit. Daarom, tegen 2025, verbinden we ons ertoe om:

  • het materiaal aan te passen aan zijn levensduur in de verkooppunten;
  • het productieafval te beperken en te recycleren;
  • te anticiperen op het levenseinde van onze producten en oplossingen;
  • upcycling-oplossingen voor te stellen voor oude permanente displays, en oud POS-materiaal te herstellen met het oog op hergebruik.

Vanuit deze logica besloot POP Solutions om zijn 1e circulaire standaarddisplay … Infinity te noemen! Het gaat om een modulair, duurzaam en 100% recycleerbaar meubel waarmee u de promotie- of activeringsruimten in uw verkooppunt op een meer verantwoorde en dynamische manier structureert, precies zoals uw klanten dit van u verwachten.

Ons engagement voor een duurzame wereld zit echt in ons DNA. We zetten ons er elke dag voor in en nemen voortdurend concrete initiatieven om alweer een stapje verder te gaan op het vlak van ecologisch ontwerpen.

 

Uw keuze voor POP Solutions helpt u ook om uw eigen ecologische voetafdruk te verkleinen, en niet alleen omdat onze productiematerialen ecologischer of recycleerbaar zijn. Door te kiezen voor een leverancier die al zijn activiteiten op één plaats groepeert, beperkt u namelijk zelf uw koolstofvoetafdruk, aangezien op deze manier heel wat onnodig transport vermeden wordt. En op de koop toe spaart u nog eens geld uit!

Heeft u een vraag?
Ontvangt u graag een vrijblijvende offerte op maat?

Contacteer ons via +32 2 880 68 50 of via onderstaand formulier.
Uw accountmanager helpt u met plezier verder!

Ce message est également disponible en : Frans

Start typing and press Enter to search